Om klubben

Velkommen til Motionsløbeklubben FAK66

I 1966 blev Frederikshavn Atletik Klub stiftet og heraf navnet FAK66. Man dyrkede de klassiske discipliner som løb, spring og kast,  men de sidste 20 år har klubbens egentlige formål været motionsløb på alle niveauer.

Klubben har til huse i Atletikcentret på Harald Nielsens Plads hvorfra de fleste af klubbens træningsture udgår fra. Klubbens medlemmer spænder fra nybegyndere til aktive Marathon-løbere, og klubbens formål er at fremme interessen for motionsløb på alle niveauer, men det sociale fællesskab vægtes også meget højt, både for løberne men også for deres evt. ikke-løbende familiemedlemmer.

Vi træner tirsdag kl. 17.00 og ofte aftales der andre træningsdage i ugen i mindre grupper. Der løbes i hold alt efter niveau. Se under linket Træning.

Den 2. tirsdag i hver måned er den normale træning skiftet ud med interval- eller bakketræning. Efter træning er der løbecafe hvor vi som regel spiser sammen (sandwich), og afslutter aftenen med kaffe og kage. Der kan være forskellige indslag (foredrag) på denne dag, og det er en rigtig god måde at lære alle klubbens medlemmer at kende på, også dem man normalt IKKE løber med.

Se under overskriften Kalender.

Klubben er hvert år arrangør af Råbjerg Mile-løbet og Råbjerg Mile Vinter-trail. Løbene foregår naturligvis i og ved Råbjerg Mile. På sommer-løbet er der mulighed for at løbe hhv. 5, 10 og 21 km på godt afmærkede ruter i det naturskønne område. Vinter-trailen er et decideret trail-løb, hvor deltagerne kommer ud på smalle stier og naturligvis igennem sandmilen. Løbet finder sted i november måned og er nok lidt mere krævende. Begge løb er en hyggelig og social begivenhed for klubbens medlemmer, der sædvanligvis hjælper til både før, under og efter løbet.

FAK66 deltager i forskellige løb i Danmark og udlandet. Den store fællestur er det såkaldte ”ø-hop” hvor vi hvert år deltager i et motionsløb på en ny ø. I 2016 var vi således på Samsø, i 2017 gik turen til Mandø og i 2018 “hoppede” vi til Ærø.  Siden hen har vi været på Anhold og i Nordborg på Als og vi holder altid udkig efter en ny ø hvor vi kan deltage i et løb.

Er du interesseret i at se om klubben er noget for dig? Så mød op og løb med os nogle gange.